Är din mage glad idag?

Den som haft ont i magen vet hur paralyserad man kan bli. Det finns inget som fokuserar ens sinne så mycket som smärta, och magen är en central del i våra kroppar och liv.

Magsmärtor är knepiga för de kan bero på så mycket. Har man ofta ont i magen eller om matsmältningen ger uppkördhet, gaser halsbränna eller sura uppstötningar bör man börja tänka igenom när det uppstår, men det är tyvärr inte så enkelt.

Vissa födoämnen kan ibland ta flera dagar på sig innan vi reagerar på dem därför att det inte är det vi stoppade i munnen som gör oss dåliga, utan någon restprodukt efter matsmältningen som irriterar kroppen. Det kan också vara olika enzymbrister som är med i bilden, eller sättet vi äter på.

Stress sätter sig också på magen. Vagusnerven servar hela matsmältningssystemet med information till hjärnan, att jämföra med övriga sinnen som t ex syn, hörsel, smak osv som har varsin egen nervstam som förmedlar massor med exakt information. Vagusnerven är lite vag på den punkten. Den är lite allmän och gör det besvärligt för oss att exakt lokalisera var ontet kan sitta.

 

Copyright © 2018 Naturläkaren. Alla rättigheter reserverade.

Please publish modules in offcanvas position.